Hoe je met een kit laag een perfecte uitzicht kan vormen

Hoe je met een kit laag een perfecte uitzicht kan vormen

Een mooie strakke gladde kit laag is het laatste dat aangebracht moet worden als je een nieuwe keuken, badkamer of raampartij hebt geplaatst. Die kit laag zorgt voor een mooie afwerking en zorgt ervoor dat de aanblik van je nieuwe ramen, keuken of badkamer mooi en strak zal zijn. Een goede kit laag aanbrengen is geen gewone klus. Als je meer wil weten over het aanbrengen van een kit laag? In deze blog lees je meer over kit lagen en het aanbrengen ervan.

Hoe ga je te werk bij het aanleggen van een nieuwe kit laag?

Als je een kit laag aan gaat brengen is het natuurlijk wel belangrijk dat het een strakke kit laag gaat worden. Om dit te kunnen bereiken moet je eigenlijk twee dingen beslist doen. Een daarvan is het verwijderen van de oude kit laag.

Door de oude kit laag te verwijderen voorkom je dat de nieuwe kit laag die je aan gaat brengen snel los zal gaan laten. Voor het verwijderen van de oude kit laag heb je een Stanleymesje nodig en een siliconenverwijderaar.

Na het verwijderen van de oude kit laag is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Dit helpt bij het aanbrengen van de nieuwe kit laag om de nieuw laag snel te laten pakken. Dit schoonmaken kan je doen met allesreiniger en een doek die geen last heeft van pluisjes. Een microvezeldoek is hier zeker geschikt voor.

Kit aanbrengen in huis

Binnen kit aanbrengen doe je met een heel ander soort kit als wanneer je van plan bent buiten een kit laag aan te gaan brengen. Als je binnen gaat kitten kan je kiezen tussen de siliconenkit of acrylaatkit. De verschillen tussen deze twee soorten lees je hieronder.

Acrylaatkit

Acrylaatkit is vooral geschikt om scheuren en voegen in stucwerk, metselwerk en beton dicht te maken. Ook als je kleine naden rond je kozijnen van hout, muren en plafonds wil afdichten kan je acrylaatkit gebruiken. Het makkelijke van acrylaatkit is dat het overschilderbaar is. Dit moet je alleen wel pas doen als de kit laag helemaal uitgehard is.

Siliconenkit

Een siliconenkit daarentegen is meer geschikt voor het afdichten van een fundering, dakkapel, schoorsteen of een kelderwand. Het is namelijk zo dat Siliconenkit waterafstotend is. Deze siliconenkit is niet overschilderbaar. Doordat het waterafstotend is, lukt het de verf lastig om te hechten.

Kit buiten aanbrengen

Net als voor binnen heb je voor buiten ook verschillende soorten kit. Zo heb je de aquablokker, constructiekit en glaskit. De Aquablokker is het meest geschikt wanneer je iets waterdicht wil maken. De aquablokker heeft weinig tijd nodig om uit te harden en hecht op bijna alle ondergronden.

Constructiekit is een kit soort die wel makkelijk overschilderbaar is. Deze kit is ook geschikt om dingen mee te kunnen verlijmen. Dan de glaskit. De naam zegt het al, deze kit is geschikt om ruiten en vensters af te dichten en op hun plaats te houden.

Een concept van SEObureau
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin